Betaaltips

Op zoek naar betaalbare producten of diensten via Ruiterplein? Leuk! We hopen dat je vindt wat je zoekt. Wanneer je hebt gevonden wat je zocht en op het punt om te betalen staat, let dan op het volgende:

  • Neem een moment om na te denken of het een goede koop is. Kijk hierbij naar de prijsverhouding. Een nieuw zadel wat je gister nog in de winkel zag, zal namelijk een dag later niet voor de helft van de prijs op Ruiterplein kunnen staan.
  • Bekijk de foto’s van een product goed. Zijn het zelfgemaakte foto’s of zijn deze ook op het internet te vinden? Je kan dit controleren door de afbeelding hier te uploaden.
  • Kijk goed wie de verkoper is. Controleer de betrouwbaarheid door bijvoorbeeld informatie op social media te vinden. Ook kun je bij de politie controleren of een mailadres of bankrekeningnummer eerder gerapporteerd is als frauduleus.
  • Ontvang je een betaallink van de verkoper? Let dan goed op of je niet omgeleid wordt naar een onbetrouwbare website. Bij twijfel kun je via deze website controleren of de link veilig is.

En last but not least: stuur nooit een foto van je identiteitsbewijs of bankpas naar de verkoper. Daarmee loop je risico op identiteitsfraude.

Gaat het toch mis en krijg je te maken met oplichting? Doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie.